Pečené krevety na česneku s černým kořenem

Recept - Pečené krevety na česneku s černým kořenem

Suroviny pro 4 osoby:

12ks krevet
chilli paprička
2 stroužky česneku
1lžíce piniových jader
1lžíce olivového oleje
50g másla

400g černého kořene
150g brambor
60g másla
60g smetany
sůl, pepř bílý

Frissé salát na ozdobení

Postup:

1. Krevety vyloupeme, na hřbetní části nařízneme nožem a odstraníme střívko. Chilli papričku podélně přepůlíme a nožem odstraníme semínka. Papričky nakrájíme na slabé proužky a česnek na tenké plátky.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety, pinie, chilli papričky a česnek. Krevety pečeme z obou stran 1 a půl minuty a na závěr přidáme máslo.

3. Brambory překrájíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu. Černý kořen oloupeme a ihned přidáme k bramborám. Uvaříme do měkka, vodu slijeme a přidáme horkou smetanu a rozpuštěné máslo. Pomocí metly vyšleháme do hladkého pyré a dochutíme solí a bílým pepřem.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla School Restaurant & Lounge

Přejít nahoru