Suroviny pro 4 osoby:
12ks krevet
chilli paprička
2 stroužky česneku
1lžíce piniových jader
1lžíce olivového oleje
50g másla
400g černého kořene
150g brambor
60g másla
60g smetany
sůl, pepř bílý
Frissé salát na ozdobení
Postup:
1. Krevety vyloupeme, na hřbetní části nařízneme nožem a odstraníme střívko. Chilli papričku podélně přepůlíme a nožem odstraníme semínka. Papričky nakrájíme na slabé proužky a česnek na tenké plátky.
2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety, pinie, chilli papričky a česnek. Krevety pečeme z obou stran 1 a půl minuty a na závěr přidáme máslo.
3. Brambory překrájíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu. Černý kořen oloupeme a ihned přidáme k bramborám. Uvaříme do měkka, vodu slijeme a přidáme horkou smetanu a rozpuštěné máslo. Pomocí metly vyšleháme do hladkého pyré a dochutíme solí a bílým pepřem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla School Restaurant & Lounge