Suroviny na 4 porce
Jehněčí koleno 4ks
Mrkev 100g
Celer 100g
Cibule žlutá 100g
Sůl
Červené víno 0,5l
čerstvý rozmarýn
Jehněčí koleno osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na tuku opečeme ze všech stran a odstavíme stranou, mrkev, celer a cibuli nakrájíme na drobné kostky a v tuku ve kterém jsme opékali kolena pomalu restujeme do hněda.
Poté zalijeme červeným vínem, osolíme opepříme čerstvě mletým barevným pepřem a přidáme větvičku rozmarýnu a vše vaříme dokud nevyvaříme alkohol. Kolena naskládáme do pekáčku a přelijeme předem připraveným základem a pečeme cca 2,5hodiny při 140 stupních.
Po dopečení kolena vyjmeme ze základu a doděláme omáčku. Výpek rozmixujeme a procedíme, vrátíme na sporák a vaříme do potřebné hustoty, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo mačkanými brambory.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Corso Café