Suroviny na 4 porce:
0,8kg selečí kotlety
1dcl olivového oleje
Snítka rozmarýnu
Sůl, černý pepř
200g zelené čočky z Puy
50g choriza (španělský pikantní salám)
50g mražených fava fazolí
2 dcl telecího fondue
4 naťové cibulky
2 stroužky česneku
Nať z řapíkatého celeru
Pracovní postup:
Kotletu nasekejte na 4 porce, ochuťte solí, rozmarýnem, čerstvě mletým černým pepřem a opečte ze všech stran na oleji. Dejte dopéct do trouby při teplotě 180°C na 10 minut.
Do výpeku přidejte na drobno nakrájený česnek a telecí fondue. Zredukujte asi na polovinu a přeceďte. Čočku uvařte ve vodě a sceďte.
Chorizo nakrájejte na kostičky a opečte na olivovém oleji, přidejte povařené fava fazole, čočku a orestujte. Přidejte omáčku a dochuťte solí.
Naťovou cibulku spařte ve vroucí vodě, opečte na olivovém oleji a dochuťte solí a pepřem. Dozdobte natí z řapíkatého celeru. Nebo smaženým bramborovým chipsem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Brasserie Délice.