Miso marináda -10 porcí
Mirin – 200ml
Sake – 250ml
Cukr – 225gr
Saikyo miso – 450gr
Postup přípravy Miso marinády
Sake a mirin flambujeme, přidáme cukr a miso pastu, 10 minut provaříme. Necháme vychladnout a používám na marinování ryby a přípravu omáčky
Postup přípravy Miso-yuzu omáčky
Omáčku yuzu připravíme tak, že do marinády přidáme dle chuti japonského citrusového džusu yuzu.
Suroviny 1 porce:
černá treska – 170 g
sojový hrášek – 4 ks
půlka lilku
plej na smažení lilku
bambusový list -1 ks
travisa, červená čekanka puk -2 lístky
Postup přípravy
Černá treska, se silnou tučnou kůží, má velice výraznou chuť. Tresku marinujeme 1-2 dny.
Na porci podávame půlku smaženého lilku.
Upéčeme tresku tak, aby se zbarvil povrch ryby zkaramelizováním marinády. Poté vytáhneme kosti a servírujeme. Jako dekoraci lze použít sójový hrášek, bambusový list, červenou čekanku a miso omáčka s Yuzu.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Buddha Bar