Pečená černá treska s Yuzu omáčkou

Recept - Pečená černá treska s Yuzu omáčkou

Miso marináda -10 porcí
Mirin – 200ml
Sake – 250ml
Cukr – 225gr
Saikyo miso – 450gr

Postup přípravy Miso marinády

Sake a mirin flambujeme, přidáme cukr a miso pastu, 10 minut provaříme. Necháme vychladnout a používám na marinování ryby a přípravu omáčky

Postup přípravy Miso-yuzu omáčky

Omáčku yuzu připravíme tak, že do marinády přidáme dle chuti japonského citrusového džusu yuzu.

Suroviny 1 porce:
černá treska – 170 g
sojový hrášek – 4 ks
půlka lilku
plej na smažení lilku
bambusový list -1 ks
travisa, červená čekanka puk -2 lístky

Postup přípravy

Černá treska, se silnou tučnou kůží, má velice výraznou chuť. Tresku marinujeme 1-2 dny.

Na porci podávame půlku smaženého lilku.

Upéčeme tresku tak, aby se zbarvil povrch ryby zkaramelizováním marinády. Poté vytáhneme kosti a servírujeme. Jako dekoraci lze použít sójový hrášek, bambusový list, červenou čekanku a miso omáčka s Yuzu.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Buddha Bar

Přejít nahoru