Ingredience:
5 plátků francouzského chleba (používáme pařížský chléb Poilâne)
5 vajec
500 g čerstvého listového špenátu
125 g čerstvého másla
100 g cibule
česnek
sůl a pepř
postup
Na rozpuštěném másle opečte nadrobno nakrájený česnek, přidejte nakrájenou cibuli a očištěné listy špenátu, osolte, opepřete a listy poduste doměkka.
Plátky chleba opečte nasucho a dokřupava podobně jako topinku. Na každý chléb dejte podušený a okapaný špenát tak, aby uprostřed byla malá jamka, do které rozbijte vajíčko. Osolte a dejte zapéci do trouby na 180°C
Špenát je dobré před vyrovnáním na chléb osušit v ubrousku, chléb tak zůstane křupavý.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Café Savoy ze sítě Ambiente