Otevřené ravioly s hřiby a omáčkou z másla

Recept - Otevřené ravioly s hřiby a omáčkou z másla

Příprava

Ravioly:
150g těsta na těstoviny
600g hříbků nakrájených na plátky
3 šalotky
3 lžíce másla
čerstvý tymián
olivový olej, sůl, pepř

Omáčka:
Pažitka, šalotka
sojová omáčka, máslo

Vypracujeme těsto na těstoviny na tloušťku 1mm a nakrájíme čtverce o velikosti asi 12x12cm.

V kastrolu při střední teplotě osmažíme na másle šalotku. Přidáme hřiby, česnek, tymián, olivový olej, pepř a sůl a necháme dusit 8 minut.

Zvlášť si připravíme jednoduchou omáčku smícháním při mírné teplotě sojové omáčky, šalotky, pažitky a přepuštěným máslem.

Plátky těstovin vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, aby byly al dente, tedy na skus. U čerstvých těstovin je to zhruba 2 minuty.

Uvařené plátky těstoviny položíme na talíř, na střed dáme dostatečné množství náplně. Potom zakryjte druhým čtvercem těstoviny, jehož jeden roh přehněte trochu zpět (jako přykrývku u postele) tak, aby náplň byla částečně viditelná. Ozdobte rukolou a parmazánovými hoblinami a přelijte omáčkou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Hergetova Cihelna ze skupiny Kampagroup

Přejít nahoru