150g vařené rýže Nishiki
2 g combo řasy
5 ml ocet Mitsukan
5g cukr krystal
2 g soli, řasa Nori
wasabi
japonská majonéza
lolo biondo salát
avokádo
3 ks krevet
3 tenké plátky máslové ryby
3 tenké plátky tuňáka
Ocet přivedeme k bodu varu a vmícháme cukr, sůl a combo řasu. Necháme vychladnout a tuto směs vmícháme do vařené rýže Nishiki. Na bambusovou rohož si připravíme řasu Nori, na kterou si rovnoměrně rozprostřeme rýži Nishiki.
Řasu s rýží obrátíme rýží dolů, tak aby nám na rohoži zůstala pouze čistá řasa Nori, na kterou tence naneseme wasabi, majonézu, přidáme salát, avokádo a krevety. Pomocí rohože smotáme do rolky, na kterou položíme střídavě tenké plátky máslové ryby a tuňáka.
S pomocí rohože pak rolku ještě jednou zarolujeme. Navlhčeným nožem pak rolku krájíme na 6 až 8 kusů.
Nakrájenou rolku pak podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou ( nejlépe Kikoman )
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Mr. Sushi