1 kg slávky(mytilus edulis)
1 střední bílá cibule
1 střední červená cibule
1 menší mrkev
1 celer bulva
1 rajče
0,5 dcl smetany
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
Rybí omáčka
1,5 dcl chardonnay
Mušle vypereme ve slané vodě a zbavíme bysových vláken.
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky.
Do kastrolu nalijeme víno, přidáme směs krájené zeleniny a mušle. Osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu a po cca 2 min. mušle prohodíme tak, aby ty co byly vespod se přesunuly navrch a obráceně.
Po dalších 2 minutách, když už jsou všechny otevřené, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a smetanu. Nakonec zastříkneme rybí omáčkou a ihned podáváme.
Přílohou může být bílé pečivo, rozpečená česneková bageta, ale nejlépe nadvakrát smažené belgické pommes frites.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Les Moules