Ingredience:
mořský vlk
sůl, olivový olej, čerstvé bylinky
Filety nebo celého vlka marinujeme olejem a bylinkami. Pečeme zprudka, poté zlehka dopékáme s máslem. Rybu nesmíme přepéct, byla by suchá.
základní risotto:
olej, šalotka
200g rýže (carnaroli, arborio)
1dcl bílé víno
kuřecí vývar, máslo
sůl, pepř
parmazán
Na oleji zpěníme šalotku, přidáme nepranou rýži a orestujeme. Zalijeme vínem a necháme odvařit, postupně přiléváme horký kuřecí vývar, tak aby byla rýže stále ponořená. Principem je odvařit všechen vývar a rýže musí být akorát. Ke konci vmícháme hoblinku másla a dochutíme. Úplné finále je přidání parmazánu, popřípdě ricoty nebo smetany.
K rybám je vynikající také např. šafránové, pórkové, fenyklové nebo černé risotto
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Café Esprit