Na 1 porci
150g štiky
70g chřestu zeleného
20g hrášku
50g mušlí slávek (čerstvé)
1ks stroužku česneku
20g šalotky nakrájené najemno
2ks lístků bobkového listu (čerstvého nebo sušeného)
50 cl bílého vína
hladká mouka na obalení ryby
10 cl smetany na vaření 33%
Sůl, pepř
Petrželka
Zelený chřest oloupeme a nakrájíme šikmo na kousky. Ze štiky připravíme podkovu, mírně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi na olivovém oleji, takto připravenou štiku, opečeme do zlatova a vyndáme z pánve a odložíme na stranu.
Do stejné pánve přidáme nasekanou šalotku, česnek nakrájený na plátky a připravený chřest. Vše společně orestujeme a zalijeme bílým vínem. Rybu vložíme zpět společně s bobkovým listem, mušlemi a hráškem. Vše dusíme přibližně 10min.Nakonec vše dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou. Těsně před podáváním do směsi ještě přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Boucherie & Bistrot M