Mojito classico Cubano – originální kubánská receptura

Mojito classico Cubano - originální kubánská receptura


Mojito je jedním z nejrozšířenějších a nejznámějších koktejlů na světě. Právě kubánské Mojito se připravuje na rozdíl od většiny evropských verzí z citrónové šťávy, celých stonků máty, které jsou bohaté na vůni a chuť, na rozdíl jen od lístků, a přidávají se celé kostky ledu místo ledové tříště.

Havana club aňejo blanco 0,06 l
Citrónová šťáva 0,02 l
Soda 0,10 l
Máta 6x stonek
Třtinový cukr 2x pol. lžíce

Kostkový led

Do sklenice vložíme mátu, třtinový cukr, citrónovou šťávu a vše důkladně vydrtím. Poté doplníme kostkovým ledem, nadávkujeme světlý rum a sodu. Obsah řádně promícháme barovou lžící.
Ozdobíme smítkou máty posypané moučkovým cukrem.

Recepturu poskytla restaurace a bar La Bodeguita del Medio

Přejít nahoru