Mille-feuille z bílé čokolády s čerstvými malinami

Recept - Mille-feuille z bílé čokolády s čerstvými malinami

4 porce

Bíla čokoládová pěna

375ml 33% smetany(vyšlehat do středně tuha)
150g rozpuštěné bílé čokolády
3 kuliček drčeného černého pepře

Postup:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme pepř, necháme trochu zchladnout a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Pěnu vložíme do cukrářského pytlíku s širší kulatou trubičkou a necháme vychladit.

Čokoládové disky
Rozpustíme 250g bíle čokolády, rozetřeme v tenké vrstvě cca 1/2 mm na pečící papír a necháme v chladu zatuhnout. Pak vykrajujeme nerezovým kroužkem o průměru 7,5 cm disky, tři kusy na porci. Disky uchováváme v chladu.

Malinová omáčka
500g mražených malin
50g cukru Muscadavo
20ml malinového octa

Postup:

Všechny ingredience přivedeme k varu v menším rendlíku, odstavíme a rozmixujeme do hladka. Přepasírujeme přes jemné síto. Uchováváme v chladničce.

K dokončení pak budem ještě potřebovat přibližně 300g čerstvých malin. Celý dezert pak skládáme sendvičově ve třech patrech proložených vždy čokoládová pěna, čerstvé maliny, přelít malinovou omáčkou a zakončit diskem.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace CODA

Přejít nahoru