Marinovaný zelený chřest s francouzským dresinkem a pošírovaným vejcem

Recept - Marinovaný zelený chřest s francouzským dresinkem a pošírovaným vejcem

Suroviny pro 4 osoby:

1 svazek zeleného očištěného chřestu
4 vejce
2 pol. lžíce extra virgin olivového oleje
100g lupínků parmazánu
Mořská sůl (fleur de sel) a drcený černý pepř

Dresink:

3/4 šálku olivového oleje
1/4 šálku citrónové šťávy
1 pol.lžíce cukru
3/4 čaj.lžíce soli
1/4 čaj.lžíce papriky
1/4 čaj.lžíce suché práškové hořčice
1/4 čaj.lžíce černého drceného pepře
1 stroužek česneku rozkrojeného na 1/2

Chřest svažte do svazku potravinovým provázkem. Do hrnce nalijte 2 cm vody, přiveďte k varu. Poté vložte v koši (v sítu) chřest a vařte v páře 2 až 6 minut.

Do většího hrnce nalijte 2/3 vody a přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední stupeň. Až se voda bude pomalu vařit, rozbijte jedno vejce do ohnivzdorné misky a opatrně posuňte vejce do vody, totéž opakujte se zbývajícími. Vařte dokud nejsou bílé 2 – 3 minuty. Žloutky musí být měkké.

Pomocí lžíce vyndejte vejce na utěrku nebo papírový ručník.

Chřest rozdělte na čtyři talíře. Na chřest položte vejce, pokapejte olejem, posypte lupínky parmazánu a dochuťte solí a pepřem.

Všechny ingredience na dresink dejte do sklenice se šroubovacím víkem, intenzivně protřepejte, aby se směs dobře promíchala. Nechte odležet 8 hodin. Před podáváním dobře protřepejte.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Sarah Bernhardt

Přejít nahoru