Na linecké těsto:
180g másla
90g cukru moučka
1 vejce
1 žloutek
27 dkg hladké mouky
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a žloutek, nakonec zamícháme s moukou. Vložíme do formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 min.
Smetanové krém:
200g smetany 33 %
180g zakysané smetany
55 g cukr krupice
0,8 dkg želatiny plátkové.
Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, želatinu namočíme do studené vody, následně rozpustíme v mikrovlnné troubě a horkou vmícháme do směsi cukru a zakysané smetany a nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.
Krém rozetřeme na vychladlý upečený koláč a necháme v lednici tuhnout
Čerstvé maliny (400 g) rozložíme na koláč a opatrně, ideálně štětcem, nanášímé želé, které si vytvoříme z ovoželu nebo želatiny, nakonec necháme opět ztuhnout v lednici.
Želé z ovoželu:
Použijeme 2,5 dl vody na 100 g ovoželu. Voda se nechá dojít do varu, odstaví se a ovožel se zamíchá do horké vody.