Suroviny na 4 porce
Kuřecí prsa s kůží a křidýlkem 4 ks
Sůl
Pepř
Olivový olej 4 lžíce
Máslo 20 g
Vývar 100 ml
Malé nové brambory 600 g
Smetana 100 ml
Jarní cibulky 4 ks
Rozmarýn cca 20 g
Hrubá sůl
Česnek 4 stroužky
Postup:
Brambory opereme, pokapeme olivovým olejem. Přidáme rozmarýn, hrubou sůl, celé stroužky česneku a dáme při teplotě 180 st. péct. Téměř hotové brambory zalijeme smetanou a ještě chvíli pečeme dokud smetana nezhoustne.
Kuřecí prsa okořeníme solí a pepřem, opečeme na rozpáleném olivovém oleji a přidáme máslo. Ještě chvíli opékáme. Vše přendáme do trouby a zvolna, cca při teplotě 170 st. pečeme cca 15 minut.
Během pečení podléváme vývarem. Jednotlivé porce doplňujeme na másle orestovanou cibulkou a podléváme výpekem z kuřecích prsou
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Malostranská Beseda