Kuřecí prsa s omáčkou z medvědího česneku s chřestem

Recept - Kuřecí prsa s omáčkou z medvědího česneku s chřestem

Suroviny pro 4 osoby:

Omáčka :
Bílý jogurt 100g
Medvědí česnek (bez stonků) 40g
Bazalka (bez stonků) 40g
Citrónová kůra 4g
Olivový olej extra virgin 40g

Petrželové pyré:
Petrželový kořen 500-600g
Máslo 50g

Kuřecí prsa 4 kusy
Čerstvý bílý chřest 12 kusů
Frissé salát na ozdobení

Postup:

Začneme omáčkou, kterou si pak může nechat vychladit v lednici během vaření. Je to jednoduché, jen naložíme ingredience do vysoké plastové nádoby a tyčovým mixérem rozšleháme do jemné hmoty. Potom dochutíme mořskou solí a bílým pepřem.

Na petrželové pyré ostrouháme a nasekáme kořen petržele na menší kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla petržel celá zakrytá. Lehce vodu osolíme a vaříme na mírném ohni do té doby než se skoro všechna voda nevyvaří. Přidáme trochu másla, opět vytáhneme tyčový mixer a rozmixujeme do jemného pyré.

Chřest ostrouháme – stačí jen spodní dvě třetiny, abychom se zbavili hořkosti. Necháme povařit v zeleninovém nebo drůbežím vývaru asi 10 minut do měkka, ale musí stále držet tvar.

Kuřecí prso si naložíme do olivového oleje, mořské soli a čerstvě drceného pepře. Pokud máte gril, tak na prudkém ohni tři až čtyři minutky na každé straně, ať se vytvoří hezké mřížkování. Pokud nemáte gril, orestujte maso na pánvi.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Phenix

Přejít nahoru