Krempita

Recept - Krempita

1 balíček listového těsta
1500 ml mléka
10 ks vajec
1 balíček vanilkového cukru
200 g cukru
50 g moučkového cukru
4 balíčky vanilkového pudinku

Postup:

Listové těsto vypracujeme válečkem, položíme na pečicí papír a takto upečeme dvě těsta. Na náplň potřebujeme mléko, cukr a vanilkový cukr, vše nasypeme do hlubšího hrnce a dáme povařit.

Mezitím oddělíme bílky od žloutků, bílky rozšleháme mixerem. Žloutky rozmícháme s pudinkem. Bílky za stálého míchání povaříme ve vroucím mléku 1 minutu. Takto povařené bílky vyndáme z mléka a přendáme do misky. Do mléka, kde jsme povařili bílky, přidáme pudink, který jsme předtím zamíchali se žloutky a vaříme, dokud směs nezhoustne.

Do vroucí náplně přidáme povařené bílky a pomalu mícháme krouživými pohyby.

Vroucí náplň namažeme na upečené listové těsto a shora posypeme moučkovým cukrem.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Luka Lu

Přejít nahoru