Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony

Recept - Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony

4 porce

1 větší svazek medvědího česneku
Brambory 2ks
Smetana 0,1 L
Drůbeží nebo zeleninový vývar 0,5 L
Šalotka 100g
Máslo 200g
Bageta nebo toastový chleba 1ks
Petržel kudrnka
Sůl
Pepř

Šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, přidáme nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Když jsou brambory měkké, přidáme nakrájený medvědí česnek, smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dochutíme solí a pepřem.

Bagetu, nebo toastový chléb nakrájíme a pokapeme rozpuštěným máslem s kudrnkou. Takto připravené krutony pečeme ve vyhřáté troubě na 190° 4-5 minut.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Žofín Garden

Přejít nahoru