Na 1 porci
150 g tagliatelle
180 g králík
40 g drcená rajčata
40 ml červené víno
20 g pórek
20 g mrkev
20 g řapíkatý celer
20 g cibule
5 g česnek
30 ml olivový olej
20 g máslo
Tymián
Bobkový list
Nové koření
Sůl, pepř
Králíka důkladně očistíme a omyjeme, maso nasekáme na menší kousky. Kousky poté zprudka opečeme na olivovém oleji. Opečené maso vyjmeme a odložíme, vložíme na olej nakrájenou cibuli, česnek, pórek, mrkev a řapíkatý celer a přidáme koření. Vše orestujeme do tmava, ve chvíli, kdy je základ dostatečně orestovaný vložíme zpět kousky králíka a zalijeme červeným vínem.
Vše dobře promícháme a zakryjeme poličkou, následně dusíme, dokud nám maso nezměkne a nebude se nám oddělovat od kosti. Změklé maso vyjmeme a vedle na talíři obereme maso od kosti a natrháme na vlákna. Omáčku procedíme a vložíme do ní kousky králíka. Zeleninu, která nám zbyla po procedění v cedníku, rozmixujeme v mixéru a tím nám vznikne pyré.
Servírujeme těstoviny prohozené na pánvi spolu s ragú.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace School