4 porce
4 kachní stehna
kachní tuk
4 stroužky česneku
2 šalotky
kmín, tymián, rozmarýn
1 menší pomeranč
1kg cibule
100g anglické slaniny
bobkový list, Jalovec
100g másla
1 lžíce créme fraiche,
190g hl. mouky
2 vejce
125ml mléka
100g kořenové zeleniny
sůl, pepř, listová petržel
cukr, oce
Postup:
Kachní stehna:
Kachní stehna osolíme, opepříme a okmínujeme, dáme do pekáče a přidáme překrájenou šalotku, rozmáčklý česnek, tymián, překrájenou šalotku a bobkový list. Zalijeme rozpuštěným sádlem a konfitujeme v troubě při 90°C cca 6hodin.
Cibulové zelí:
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka a orestujeme na základu připraveném z anglické slaniny. Cibuli necháme dusit ve vlastní šťávě a dochutíme octem a cukrem do sladkokysela.
Spätzle:
Mouku, vejce a mléko vymícháme do nadýchaného těsta. Hotové těsto přes hrubé síto přepasírujeme do vroucí osolené vody. Uvařené spaetzle přidáme do pánve kde jsme si zatím orestovali na malé kostičky nakrájenou a spařenou kořenovou zeleninu. Vše společně ještě orestujeme a dochutíme solí a pepře, nakonec přidáme najemno nasekanou listovou petržel.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Chagall’s Club Restaurant