Koktejl z jahod, fenyklu a krevet

Recept - Koktejl z jahod, fenyklu a krevet

Suroviny:

1ks fenyklu
0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy,
1x lžíce medu
sůl, pepř, sušený fenykl,
kajenský pepř,
bílý vinný ocet,
200g jahody,
350g krevetky,
listové saláty,
olivový olej,
citron

Pracovní postup:

Jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na osminky. Krevetky pokapeme citronem, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky a nať nadrobno posekáme.

Do hrnce dáme pomerančovou šťávu, přidáme fenykl, střenkou nože rozdrcená sušená semena fenyklu, sůl, pepř, ocet, med a vaříme cca 8 minut, poté dochutíme, přidáme kajenský pepř a necháme vychladnout. Mix listový salátů opereme, natrháme na kousky a pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu soli a pepře z mlýnku.

Krevety smícháme s fenyklovým kompotem a salátem a vložíme spolu se salátem do vychlazené sklenice.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Triton

Přejít nahoru