Suroviny:
1ks fenyklu
0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy,
1x lžíce medu
sůl, pepř, sušený fenykl,
kajenský pepř,
bílý vinný ocet,
200g jahody,
350g krevetky,
listové saláty,
olivový olej,
citron
Pracovní postup:
Jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na osminky. Krevetky pokapeme citronem, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Fenykl očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat, pokrájíme na tenké lupínky a nať nadrobno posekáme.
Do hrnce dáme pomerančovou šťávu, přidáme fenykl, střenkou nože rozdrcená sušená semena fenyklu, sůl, pepř, ocet, med a vaříme cca 8 minut, poté dochutíme, přidáme kajenský pepř a necháme vychladnout. Mix listový salátů opereme, natrháme na kousky a pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu soli a pepře z mlýnku.
Krevety smícháme s fenyklovým kompotem a salátem a vložíme spolu se salátem do vychlazené sklenice.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Triton