4 porce
Kančí svíčková 800g
Sůl, Pepř bílý 4g
Červené víno 0,4l
Jalovec bobule 4g
Olej 0,4l
Hrušky 1,14
Hruškový džus 0,5l
Kurkuma mletá 5g
Rozmarýn sušený 11g
Med
Na omáčku:
Mrkev 0,1kg
Celer 0,1kg
Petržel 0,1kg
Cibule 0,1kg
Cukr krystal 0,5kg
Červené víno 0,4l
Nové koření, pepř, bobkový list
Šípková marmeláda
Vývar 1dcl
Postup:
Maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem. Do červeného vína přidáme rozdrcený jalovec a do této marinády vložíme připravené maso, které necháme min. 24 hodin marinovat
Omáčka:
Na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu, přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat.
přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca hodinu na slabém ohni.
Nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno
Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Cartouche