Na 4 porce
1 dýně Hokkaido
špetka skořice
1 lžíce medu
200 ml červeného vína
1 mrkev
2 šalotky
100 ml smetany na vaření
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g růžičkových kapustiček
100 g másla
500 ml silného hovězího vývaru
4 kachní prsa
Troubu předehřejte na 160 °C. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte dužinu na větší kostky. Rozložte je na plech, posypte skořicí, zakápněte medem, podlijte trochou vína, zakryjte alobalem a pečte zhruba 45 minut do změknutí.
Mezitím oloupejte mrkev a jednu šalotku, nakrájejte je na plátky a povařte ve smetaně doměkka. Rozmixujte s upečenou dýní na hladké pyré a ochuťte solí a pepřem.
Očištěné kapustičky spařte horkou vodou a orestujte na polovině másla doměkka, zhruba 5 minut. Osolte a opepřete.
Na omáčku oloupejte a nasekejte zbylou šalotku nadrobno a restujte ji na 1 lžíci másla, až zesklovatí. Opepřete a zalijte zbylým vínem. Nechte zvolna probublávat na středním stupni, až se objem sníží na polovinu. Přilijte vývar a redukujte na nízkém stupni na požadovanou hustotu. Nakonec vmíchejte máslo.
Kůži na kachních prsíčkách nařízněte do tvaru mřížky, osolte, opepřete a vložte kůží dolů na rozehřátou pánev. Ztlumte stupeň na střední a opékejte zvolna dozlatova, zhruba 5 minut z každé strany. Vyjměte a položte na kuchyňskou papírovou utěrku, nechte odstát zhruba 2 minuty a nakrájejte na plátky. Podávejte s teplou omáčkou, dýňovým pyré a kapustičkami.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Žofín Garden