Suroviny na 4 porce:
jelení plec 800g
kořenová zelenina 550g
lišky 200g
cibule 450g
česnek 100g
sádlo 300g
hovězí vývar 1l
červené víno 0,4l
povidla 120g
bylinky – rozmarýn, šalvěj, tymián,
sůl, pepř
chilli
olej 0,1l
Tuřínové noky:
tuřín 1kg
vejce 2ks
mouka hrubá 200g
česnek 50g
muškátový oříšek
bylinky – rozmarýn, tymián, plochá petržel, kerblík
sůl
Jelení plec si očistíme, nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje s čerstvými bylinkami, opepříme. Na silnější plátky nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova na sádle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do tmava.
Přidáme maso a po opečení česnek, sůl, bylinky, povidla, chilli a nakonec červené víno, po odpaření zalijeme silným hovězím vývarem. Dusíme do změknutí masa, vše pak zahustíme na sádle připravenou jíškou.
Tuřínové noky:
Tuřín uvaříme doměkka, necháme zchladnout a nastrouháme, přidáme vejce, mouku a dochutíme solí, muškátovým oříškem, česnekem a bylinkami. Dvěma lžícemi tvarujeme noky, které vaříme nejlépe v páře 12 minut.
Dozdobíme orestovanými liškami a chipsy z kořenové zeleniny.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace hotelu Hoffmeister