Recept na 4 porce:
800 g jelení kýty
300 g slaniny
200 g celeru
200 g mrkve
100 g petržele
1-2 cibule
Bobkový list
Celý pepř
Nové koření
jalovec
Sůl
1-2 citrony
500 ml smetany
100 gr brusinek
50 plnotučné hořčice
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli, spek a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón, brusinky, hořcici a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet.
Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a přecedíme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.