Jelení kýta na smetaně

Recept - Jelení kýta na smetaně

4 porce

800 g jelení kýty
300 g slaniny
200 g celeru
200 g mrkve
100 g petržele
1-2 cibule
Bobkový list
Pepř, sůl
Nové koření
Jalovec
1-2 citróny
500 ml smetany
100 gr brusinek
50 g plnotučné hořčice

Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli, špek a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón, brusinky, hořčici a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlé zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet.

Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a přecedíme. Dochutíme,citrónovou šťávou, cukrem a solí a zjemníme smetanou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Gourmánská restaurace hotelu Hoffmeister

Přejít nahoru