Jehněčí kotletky v krustě z olivové tapenády s plněnými rajčaty a bramborové lupínky

Recept - Jehněčí kotletky v krustě z olivové tapenády s plněnými rajčaty a bramborové lupínky

Ingredience (4 porce):
600g jehněčích kotlet
80g zelených a černých oliv
50g česneku
10g čerstvé sladké bazalky
150g vlašských ořechů
10g čerstvého rozmarýnu
4 rajčata
500g čerstvého listového špenátu
400g brambor
100g parmezánu
80g olivového oleje
100g másla
20g soli
10g bílého pepře
10g kurkumy

Jehněčí omáčka:

500g jehněčích kostí
100g kořenové zeleniny
50g cibule
50g šalotky
20g česneku
100g červeného vína
100g rajčat
2g čerstvého tymiánu
2g čerstvého rozmarýnu
3g soli
50g olivového oleje

Příprava:

Jehněčí kotletky osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme bylinky a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Poté každou kotletku opečeme z obou stran, potřeme tapenádou připravenou z rozmačkaných oliv, sladké bazalky, česneku, šalotky, ořechů a soli (umíchaných do hladké hmoty) a vložíme na chvíli do trouby.

Plněná rajčata

Listový špenát opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a dochutíme kurkumou a česnekem. Rajčata krátce povaříme ve vroucí vodě, odstraníme dužinu a naplníme je připraveným listovým špenátem.

Bramborové lupínky:

Oloupané a na plátky nakrájené brambory položíme na nerezový plech a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě při 180oC asi 10 minut. Poté je osolíme a posypeme drcenou petrželkou.

Jehněčí omáčka:

Oloupanou kořenovou zeleninu dáme péct na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a zalijeme červeným vínem. Povaříme a přidáme jehněčí kosti, stroužek česneku a bylinky. Během vaření průběžně doléváme vodu a odebíráme tuk z vývaru. Po asi 2 hodinách omáčku prolisujeme přes sítko a dovařujeme na potřebné množství.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Vltava

Přejít nahoru