Jehněčí kolínko na zázvoru

Recept - Jehněčí kolínko na zázvoru

Suroviny na 4 porce:
Telecí kosti 1/2kg
Jehněčí kosti 1/2kg
Cibule 1ks
Mrkev 1ks
Celer 1/4ks
Pórek 1/2ks
Rajčatový protlak 1pol lžíce
Červené víno 1/2l
Jehněčí kolínko 4ks
Telecí vývar 1/2l
Zázvor čerstvý 300g
Česnek 1ks
Tymián 20g
bobkový list 1ks

postup:

Kosti opečeme v troubě na pekáči do zlatova, přidáme zeleninu s česnekem, bylinkami a protlakem,pak vše přendáme do kastrolu zalijeme vínem, telecím vývarem a vaříme pozvolna tři hodiny na plotně, podle potřeby doléváme vodou po třech hodinách obsah kastrolu přecedíme a zredukujeme na polovinu.

Jehněčí kolínka nasolíme a na pepříme ,pak opečeme ze všech stran.Vyskládáme do pekáče zalijeme omáčkou z kostí a dusíme pozvolna pod pokličkou dvě až dvě a půl hodiny do měkka.

Podáváme s pečeným bramborem, polentou, těstovinami nebo grilovanou zeleninou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Pavel Veltruský
šéfkuchař restaurace La Gare

Přejít nahoru