Jahodovo-rebarborový francouzský koláč

Recept - Jahodovo-rebarborový francouzský koláč

Korpus:

mouka 630g
máslo 50g
vejce 2ks
cukr moučka 25g

Náplň:

rebarbora 1kg
jahody 0,5 kgg
cukr 350g

Crumble:

máslo 50g
hladká mouka 40g
hnědý cukr 18g
mleté mandle 10g

Nejprve si připravíme crumble, neboli posypku a to smícháním všech uvedených surovin dohromady. Z hmoty vytvoříme váleček pro lepší úchop při strouhání. Poté vypracujeme těsto na korpus, vtlačíme ho do pájové formy a dáme upéci, až těsto lehce zrůžoví. Na přípravu náplně si očistíme a nakrájíme rebarboru, přidáme jahody a směs svaříme v hustou marmeládu. Přisypeme do ní cukr, ještě ji lehce povaříme a necháme vychladnout.

Do prochladlé pájové formy s předpečeným těstem rozetřeme směs z jahod a rebarbory a nahoru na koláč nastrouháme připravený crumble.

Dáme do předehřáté trouby a dopečeme při teplotě 180 stupňů asi ještě 15 minut: až crumble zezlátne, koláč je hotový.

Přejít nahoru