Jahodové consommé
1200g čerstvých jahod
5listů čerstvé máty
125g růžového vína
90g cukru
Jahody očistíme a překrájíme na půlky, přidáme růžové víno, cukr a nakonec natrhané lístky máty. Vše zavákuujeme a necháme 1den marinovat. Marinované jahody vaříme ve vákuu při 65°C ve vodní lázni 45minut, poté vakuovací pytlík s jahodami vyndáme a prudce zachladíme ve vodní lázni. Vychlazené jahody rozmixujeme a propasírujeme.
Podáváme vychlazené společně s pomerančovými segmenty, mandlovými lupínky a mraženým jogurtem
Zmražený jogurt
200g smetany, 50g moučkového cukru, 100g jogurtu, 1/2 vanilkového lusku
Do vyšlehané smetany pomalu zamícháme moučkový cukr, bílý jogurt a semínka vanilky. Vše necháme zmrznout.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Chagall’s Club Restaurant