Husí krk plněný foie gras na zelené čočce

Recept - Husí krk plněný foie gras na zelené čočce

Ingredience:

Vykoštěné husí krky
mleté vepřové maso
husí foie gras
sůl , pepř
husí sádlo

Vykoštěné husí krky plníme fáší z mletého masa s mozaikou z husích foie gras, na obou stranách svážeme provázkem a pomalu dusíme v husím sádle zhruba 3,5 hodiny.

Zelená čočka:

čočka, šalotka, karotka, francouzská slanina, kuřecí fond, listový špenát, máslo, sůl a pepř, olivový olej.

Čočku namočíme na 12 hodin do studené vody a poté zcedíme. Brunoise ze šalotky a karotky restujeme na olivovém oleji, přidáme čočku, zlehka orestujeme a přidáme kuřecí fond. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme listový špenát, máslo pro zjemnění a ochutíme solí a pepřem.

Husí šťáva ingredience:

Husí skelety nasekané na menší kousky, karotka, šalotka, červené víno, bobkový list a olivový olej.

Na oleji zprudka restujeme na barvu husí skelety, poté zarestujeme i zeleninu a zastříkneme červeným vínem. Přidáme bobkový list a vaříme alespoň 4 hodiny na mírném plamenu. Poté zcedíme a zredukujeme na potřebnou hustotu, dochutíme solí a pepřem a pro zjemnění přidáme máslo.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Francouzská restaurace Art Nouveau

Přejít nahoru