Hovězí ořech sous vide s bramborovou kaší a chřestem

Recept - Hovězí ořech sous vide s bramborovou kaší a chřestem

Ingredience na 4 porce:

hovězí ořech 640g
tymián 5g
brambory 400g
máslo 100g
smetana 100ml
medvědí česnek 80g
zelený chřest 12ks
červená cibule 120g
žampiony 8ks
sůl, pepř, tymián
olej 100ml

Hovězí ořech očistíme a nakrájíme na požadované porce cca po 160g.

Očisťené a oplachnuté brambory uvaříme v osolené vodě. Vodu z brambor scedíme a přidáme máslo, smetanu a důkladně rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem.

Zelený chřest zbavíme dřevnaté spodní části a očistíme. Poté chřest spaříme v osolené vodě.

Červenou cibuli oloupeme, žampiony očistíme a orestujeme na oleji. Dochutíme solí a pepřem.

Připravený hovězí ořech opečeme ze všech stran na rozpalené pánvi. Po odpočení masa na oleji vložíme do pánve tymíán a trosku másla a ztlumíme plamen. Maso připravujeme na pánvi s máslem cca 2min z každé strany a poté necháme odpočinout vedle sporáku.

Bramborovou kaši při podávání doplníme nasekaným medvědím česnekem .

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Le Grill

Přejít nahoru