Ingredience na 4 porce:
hovězí ořech 640g
tymián 5g
brambory 400g
máslo 100g
smetana 100ml
medvědí česnek 80g
zelený chřest 12ks
červená cibule 120g
žampiony 8ks
sůl, pepř, tymián
olej 100ml
Hovězí ořech očistíme a nakrájíme na požadované porce cca po 160g.
Očisťené a oplachnuté brambory uvaříme v osolené vodě. Vodu z brambor scedíme a přidáme máslo, smetanu a důkladně rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem.
Zelený chřest zbavíme dřevnaté spodní části a očistíme. Poté chřest spaříme v osolené vodě.
Červenou cibuli oloupeme, žampiony očistíme a orestujeme na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
Připravený hovězí ořech opečeme ze všech stran na rozpalené pánvi. Po odpočení masa na oleji vložíme do pánve tymíán a trosku másla a ztlumíme plamen. Maso připravujeme na pánvi s máslem cca 2min z každé strany a poté necháme odpočinout vedle sporáku.
Bramborovou kaši při podávání doplníme nasekaným medvědím česnekem .
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Le Grill