Grilovaný mořský ďas, restovaná okurka s jarní cibulkou

Recept - Grilovaný mořský ďas, restovaná okurka s jarní cibulkou

4 porce

Ryba:

880g mořský ďas bez kůže
60g sušený pepř
6g červené papriky
1g sušený pepř mix
sušený anýz

Příloha:
600g salátové okurky
120g jarní cibulka
8g čerstvý koriandr
40ml ořechový olej
sůl
sušený černý pepř

Konfit
200g čerstvá rajčata
40g sušenáh rajčata
12g čerstvý zázvor
80ml sezamový olej
sůl

Příprava:
Odejměte membránu (povlak pod povrchem kůže) z mořského ďase a nasekejte na steakové porce, včetně kosti.

Vysušte červenou papriku v troubě na 80 °C. Až paprika bude suchá, přidejte mix pepře a anýze, přendejte do kuchyňského robotu a rozdrťte na jemno. Směsí posypte rybu a grilujte v troubě na 190 – 200 °C.

Omyjte okurku, oloupejte a přepulte. Vyjměte semínka a nakrájejte okurku na kroužky. Jarní cibulku nakrájejte také na kroužky. Restujte na ořechovém oleji. Na konec přidejte čerstvý koriandr. Spařte rajčata, oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Zázvor oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Vše pomalu restujte na olivovém oleji. Odejměte z ohně a nechte vychladnout. Smíchejte se sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, se sezamovým olejem a solí.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Mlýnec

Přejít nahoru