Recept na čtyři porce:
Organické kuřátko 2ks
Limety 1ks
Olivový olej 200ml
Divoká rýže 200g
Kuřecí vývar světlý 500ml
Parmazán 100g
Máslo 100g
Tymián půl svazku
Šalotka 100g
Červené víno 150ml
Cukr 80g
Vyzrálý ocet balsamico 30ml
Čerstvé hřiby 100g
Máslo 50g
Kuřecí vývar tmavý 1 lt
Rajčata 1 ks
Směs bylinek půl svazku
Kuřátko rozdělte na půlky, osolte, opepřete, naložte do oleje a přidejte nakrájenou limetu. Nechte odležet 2 hodiny, poté vyjměte z oleje, opečte kůži do zlatova a dejte péct do trouby.
Rýži uvařte ve vývaru doměkka, spolu s tymiánem, ke konci varu přidejte nastrouhaný parmazán a postupně vmíchejte změklé máslo.
Z cukru připravte světlý karamel, zalijte ho červeným vínem a přidejte balsamico. Ve vzniklé směsi uvařte doměkka očištěné šalotky.
Hřiby orestujte na másle.
Tmavý kuřecí vývar zredukujte na čtvrtinu objemu, zjemněte máslem, přidejte nadrobno nakrájené rajče a směs bylinek.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Hergetova Cihelna ze skupiny Kampagroup