Ingredience (4 porce):
400g kozího sýru
50g medu
8g soli
1g bílého pepře
150g zelených jablek
10g piniových oříšků
250g salátu
30g citrónové šťávy
20g cukru
10g kari
75g sušených švestek
10g čerstvého tymiánu
80g toastového chlebu
60g olivového oleje
Příprava:
Plátky kozího sýru osolíme, opepříme a přelijeme medem. Položíme ho na toastový chléb a posypeme tymiánem. Salát omyjeme a pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme piniové oříšky, plátky jablek a sušené švestky a vše promícháme. Salát umístíme na střed talíře, položíme na něj toastový chléb s teplým kozím sýrem a dozdobíme bylinkami.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Vltava