Základní pudinkový krém:
mléko 1,1 l
cukr krystal 168g
vanilkový lusk 2ks
žloutky čerstvé 300g
kukuřičný škrob maizena 75g
Žloutky smícháme s cukrem, dužinou z vanilkového lusku a maizenou. Směs přikryjeme potravinářskou folii a necháme přes noc odpočinout v lednici.
Druhý den přivedeme k varu mléko,které smícháme se směsí žloutků z předešlého dne. Důkladně promíchám, nalijeme ke zbytku mléka do hrnce a provaříme.
Základní pudinkový krém přecedíme přes jemné sítko a uskladníme do lednice.
Na 3-4 porce (dle velikosti kokotek):
základní pudinkový krém 65g
likér Grand Marnier 24g
cukr krystal 16g
bílek 90g
kandovaný pomeranč 30g
Základní pudinkový krém smícháme s likérem Grand Marnier, kandovanými pomeranči a na mírném plameni prohřejeme. Nakonec umícháme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
Směs plníme do předem máslem vymazaných a cukrem vysypaných kokotek.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 185°C do zlaté barvy
Ihned podáváme.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Marek Fichtner