Grand Marnier Souflée s kandovanou pomerančovou kůrou

Recept - Grand Marnier Souflée s kandovanou pomerančovou kůrou

Základní pudinkový krém:

mléko 1,1 l
cukr krystal 168g
vanilkový lusk 2ks
žloutky čerstvé 300g
kukuřičný škrob maizena 75g

Žloutky smícháme s cukrem, dužinou z vanilkového lusku a maizenou. Směs přikryjeme potravinářskou folii a necháme přes noc odpočinout v lednici.

Druhý den přivedeme k varu mléko,které smícháme se směsí žloutků z předešlého dne. Důkladně promíchám, nalijeme ke zbytku mléka do hrnce a provaříme.

Základní pudinkový krém přecedíme přes jemné sítko a uskladníme do lednice.

Na 3-4 porce (dle velikosti kokotek):

základní pudinkový krém 65g
likér Grand Marnier 24g
cukr krystal 16g
bílek 90g
kandovaný pomeranč 30g

Základní pudinkový krém smícháme s likérem Grand Marnier, kandovanými pomeranči a na mírném plameni prohřejeme. Nakonec umícháme ušlehaný sníh z bílků a cukru.

Směs plníme do předem máslem vymazaných a cukrem vysypaných kokotek.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 185°C do zlaté barvy

Ihned podáváme.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Marek Fichtner

Přejít nahoru