400ml mléko
250g hl.mouka
35g cukr
vanilkový cukr
40g máslo
3ks vejce
Špetka soli
50ml olej
200g cukr
200ml voda
Kůra z jednoho pomeranče
Do mléka vmícháme mouku, vejce, cukr, povolené máslo a sůl. Tenkou vrstvu nalijeme do rozpálené pánve a pečeme z obou stran do zlatova. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky a povaříme v cukrové vodě doměkka.
Karamel
150g cukr
Voda dle potřeby
Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, přidáme vodu a provaříme.
4kopečky vanilkové zmrzliny
20 měsíčků z pomeranče bez kůry
10ml pomerančový likér Cointreau nebo Grand Marnier
V pánvi s karamelem ohřejeme kůru s pomerančem, přidáme crepes a zalijeme likérem. Zapálíme a oflambujeme. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Provence