Farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Recept - Farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

4 porce

1 kachna,
200 g celeru,
sůl, kmín, majoránka, hladká mouka

Postup:

Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 C do měkka.

Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky.

Necháme 10 – 15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.

Domácí nudle:

2 vejce,260 g hrubé mouky a sůl

Postup:

Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5 -7 min. Po uvaření scedíme.

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 min. Scedíme.

Kachnu možno podávat s bramborovým, houskovým či chlupatým knedlíkem a zelim. Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Bohemiae-Rosa

Přejít nahoru