Pro 1 osoby:
120 g maso libovolné zvěřiny
140 g dýně
50 g kořenová zelenina
25g brambory
Česnek, šalotka
Tymián
Červené víno
Sůl, pepř, dýňový olej, olej, máslo, smetana
Hovězí vývar
Postup:
Ragú:
Na oleji si orestujeme maso. Přidáme kořenovou zeleninu na kostičky, šalotku, tymián, česnek, sůl, pepř, vše vložíme do hrnce a důkladně orestujeme společně s masem. Zalejeme červeným vínem a hovězím vývarem a dusíme do měkka.
Dužinu z dýně, kořenovou zeleninu a brambory orestujeme na másle a zalejeme hovězím vývarem. Ochutíme špetkou soli, bílým pepřem a muškátovým květem. Uvařené suroviny rozmixujeme do krémové polévky.
Polévku servírujeme se zvěřinovým ragú. Zdobíme smetanovou pěnou a dýňovým olejem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Plzeňská restaurace Anděl