Recept pro 4 osoby:
Dýně 1kg
Šalotka
Máslo
Vinný ocet
Bílé víno 2 dcl
Suchý vermut 0,5 dcl
Smetana 2,5 dcl
Pórek
Bobkový list
Tymián
Dýňový olej
Dýňová semínka
Sůl, pepř
Cukr
Kaštany
Postup:
Orestujte šalotku na másle, přidejte na kostičky nakrájenou dýni, pórek, tymián a bobkový list (ten se před mixováním odstraní). Zakápněte suchým vermutem, bílým vínem a plnotučnou smetanou a vařte doměkka. Poté polévku rozmixujte, dochuťte cukrem, pepřem, kapkou vinného octa a solí. Polévku naservírujte do misky nebo na talíř, pokapejte dýňovým olejem, a ozdobte na másle orestovanými kaštany a dýňovými semínky.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl šéfkuchař Marek Fichtner