Dančí hřbet s tymiánovou polentou, brusinkovou omáčkou a pošírovanou hruškou

Recept - Dančí hřbet s tymiánovou polentou, brusinkovou omáčkou a pošírovanou hruškou

Dančí hřbet bez kosti
Olivový olej
Rozmarýn, Tymián
Polenta
Mléko, Máslo
Demi-glace
Brusinkový kompot
Portské víno
Hrušky
Červené víno

Dančí hřbet naložíme do oleje, rozmarýnu a tymiánu. Hřbet osolíme, opepříme a dáme dopéct do trouby na 200 °C, teplota uvnitř masa by měla být 45 – 50°C. Vyndáme z trouby a necháme odstát.

Krémovou polentu připravíme tak, že do mléka jemně nasekáme tymián a vmícháme polentu, osolíme, opepříme a před koncem přidáme máslo. Na omáčku uděláme z cukru karamel, přidáme portské víno, brusinky a demi glass a dochutíme.

Na omáčku uděláme z cukru karamel, přidáme portské víno, brusinky a demi glass a dochutíme. Očištěné půlky hrušky odpošírujeme v červeném víně, do kterého přidáme portské víno, badyán a cukr.

Přejít nahoru