125 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
125 g másla
100 g moučkového cukru
2 vejce
50 g hladké mouky
Postup:
V robotu si ušlehejte vejce s cukrem. Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.
Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.
Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Kaľdá formička potřebuje trochu jiný čas.
Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minuty vychladnout. Opatrně ho vyjměte z forem a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.
Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Santini Garden