Suroviny:
3x ks žloutky
500ml vyšlehané smetany
150g cukru
100g zeleného chřestu
80g hořké čokolády
1 vanilka
1 limetka
1ks pomeranč
Postup:
Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí vodě a vložíme do ledu. Poté chřest rozmixujeme a propasírujeme přes jemný cedník. Cukr s pomerančovou a limetkovou šťávou svaříme na sirup a přidáme vanilkový lusk a necháme zchladnout.
Žloutky ušleháme ve vodní lázni se sirupem do pěny, vložíme na misku ledu vyšleháme do studena. Přidáme vyšlehanou smetanu a promícháme. 1/3 třetinu smícháme s chřestovým pyré a 2/3 s rozpuštěnou čokoládou. Navrstvíme do formy a necháme zmrznout.
Po zmrznutí krájíme na plátky a můžeme podávat s višňovou omáčkou, čokoládou pěnou a skořicovou oplatkou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Triton