5 porcí:
1 kg zeleného chřestu
1/2 tvrdé housky
1 dcl bílého vína
50 g šunky prosciutto
celý pepř, sůl, bobkový list, citron, cukr, bílý pepř mletý
panenský olivový olej
5x 2 medajlonky vepřové po 60 g
1 dcl. přepuštěného másla
1x žloutek
Postup přípravy:
Chřest oloupeme a spaříme ve vroucí vodě společně s troškou cukru, bílého vína, soli,celého pepře a housky která vytáhne případnou hořkost chřestu.
Necháme vychladnout a zabalíme po 2 do najemno nakrájené parmské šunky.
Vepřové medajlonky osolíme a opepříme
Připravíme si omáčku hollandaise.
Svaříme bíle víno s bobkovým listem, solí, celým pepřem a přecedíme. Nad parou smícháme a lehce vyšleháme se žloutkem a pomalinku přiléváme ohřáté přepuštěné máslo, vyšleháme do požadované hustoty, zastříkneme lehce citronem.
Medajlonky lehce klepneme a na grilu společně s chřestem lehce ogrilujeme. Dáme na talíř a servírujeme s omáčkou nejlépe zvlášť.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace The Grill