Chřestová Saltimbocca s vepřovými medajlonky a omáčkou Hollandaise

Recept - Chřestová Saltimbocca s vepřovými medajlonky a omáčkou Hollandaise

5 porcí:

1 kg zeleného chřestu
1/2 tvrdé housky
1 dcl bílého vína
50 g šunky prosciutto
celý pepř, sůl, bobkový list, citron, cukr, bílý pepř mletý
panenský olivový olej
5x 2 medajlonky vepřové po 60 g
1 dcl. přepuštěného másla
1x žloutek

Postup přípravy:

Chřest oloupeme a spaříme ve vroucí vodě společně s troškou cukru, bílého vína, soli,celého pepře a housky která vytáhne případnou hořkost chřestu.

Necháme vychladnout a zabalíme po 2 do najemno nakrájené parmské šunky.

Vepřové medajlonky osolíme a opepříme

Připravíme si omáčku hollandaise.

Svaříme bíle víno s bobkovým listem, solí, celým pepřem a přecedíme. Nad parou smícháme a lehce vyšleháme se žloutkem a pomalinku přiléváme ohřáté přepuštěné máslo, vyšleháme do požadované hustoty, zastříkneme lehce citronem.

Medajlonky lehce klepneme a na grilu společně s chřestem lehce ogrilujeme. Dáme na talíř a servírujeme s omáčkou nejlépe zvlášť.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace The Grill

Přejít nahoru