Tradiční toskánské sušenky
300g hladké mouky
150g vyloupané pistácie
60g šlehačky
Kypřící prášek do pečiva 2g
Cukr krupice 80g
2 celé vajíčka
60g bílé čokolády
Špetka soli
Pistácie na pečícím papíře lehce v horkovzdušné troubě opečeme na 140 stupňů 15minut. Nasekáme bílou čokoládu a rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo na páře. Ohřejeme šlehačku do bodu varu a přidáme bílou čokoládu a smícháme dohromady do bílého krému.
Rozšleháme vajíčka dohromady s cukrem, jakmile bude vyšleháno přidáme vychladlý bílý krém ze šlehačky a bílé čokolády.
Smícháme kypřící prášek do pečiva s moukou a špetkou soli, a pomalu přidáváme do vyšlehaného krému. Jakmile vše spojíme a postupně promícháme, přidáme na konec i opečené pistácie a promícháme
Z těsta vytvarujeme 30 cm válečky / jako bagetky /vložíme na plech s pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do horkovzdušné trouby 160 stupňů na 10 -15 minut. Pokud je normální trouba 190 stupňů na 20 minut.
Jak budou upečeny, vytáhneme z trouby a na prkýnku nakrájíme na cca 1cm proužky. Všechny nakrájené kousky rozložíme na pečícím papíře. Pečeme v horkovzdušné troubě 150 stupňů na 8-10minut. V klasické troubě 170 stupňů na 15 minut. Po vychladnutí hotovo.
Doporučujeme podávat s dezertním vínem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Rugantino