4 porce
0,8 kg candát filet
Sůl ,čerstvě mletý pepř
Olivový olej
Marináda na rybu:
Čerstvě drcený anýz
2 lžíce hořčice
1 lžícelesního medu
půl lžíce citronové štávy
Bylinková krusta:
Kůra z půl citronu
1 lžíce sekaných bylinek (petržel, bazalka, koriandr)
150 g bílé strouhanky
1 lžíce olivového oleje
sůl
Filety z candáta nakrájíme na 4 porce, opláchneme od případných nečistot a osušíme papírovým ubrouskem. Okořeníme solí, pepřem a potřeme marinádou. Obalíme v bylinkové směsi. Na mírném ohni opečeme na pánvi z obou stran a dáme stranou.
Celerovo-bramborové pyré:
400 g celeru
100 g másla
300 g brambor oloupané
20 g zázvoru
1 dcl smetany
Muškátový oříšek
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Přidáme jemně pokrájený oloupaný zázvor, pokrájené brambory, strouhneme muškátový oříšek, podlijeme, osolíme a podusíme do měkka. Před dovařením by mělo být jen mírně vody a přilijeme smetanu krátce zavaříme a propasírujeme přes jemné síto.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Zahrada Žofín