1 porce:
filet candáta (s kůží)
cuketa
brambory
vejce
hladká mouka
česnek
mléko
šalotka 10g
sůl, pepř, kmín
máslo
bílé víno 1dcl
olivový olej
klíčky
mladý špenát 70
Filet candáta okořeníme a osolíme, nařízneme kůži, opečeme na pánvi a dopékáme v troubě cca 7min na 170C.
Cuketu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi, brambory uvařené ve slupce také nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, sůl, pepř, solamyl a bylinky, tvarujeme do kulaté formičky. Opékáme na pánvi a dopékáme v troubě.
Špenát orestujeme na pánvi s cibulkou a česnekem a dochutíme.
Holandská omáčka:
Víno, máslo, žloutky, bylinky a sůl vyšleháme ve vodní lázni do pěnové omáčky.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Chateau St. Havel