Bruschetta s rajčaty

Recept - Bruschetta s rajčaty

na 5 porcí

500 g čerstvých zralých rajčat
toskánský olivový olej
česneku, čerstvá bazalka
5 plátků italského bílého chleba
mletý černý pepř, sůl

postup

Čerstvá rajčata nakrájejte na cca 0,5cm kostičky, osolte a nechte pár minut stát. Přidejte čerstvě trhanou bazalku, čerstvě namletý pepř a kvalitní toskánský olivový olej.

Italský bílý chléb nakrájejte na plátky, které z obou stran ogrilujte, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáte gril, použijte toastovač). Stroužky česneku utřete s olivovým olejem a mašlovačkou jím potřete chleba. Nakonec přidejte rajčata a podávejte.

Dejte si záležet na výběru chleba, italský bílý je samozřejmostí.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla síť restaurací Ambiente

Přejít nahoru