na 5 porcí
500 g čerstvých zralých rajčat
toskánský olivový olej
česneku, čerstvá bazalka
5 plátků italského bílého chleba
mletý černý pepř, sůl
postup
Čerstvá rajčata nakrájejte na cca 0,5cm kostičky, osolte a nechte pár minut stát. Přidejte čerstvě trhanou bazalku, čerstvě namletý pepř a kvalitní toskánský olivový olej.
Italský bílý chléb nakrájejte na plátky, které z obou stran ogrilujte, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáte gril, použijte toastovač). Stroužky česneku utřete s olivovým olejem a mašlovačkou jím potřete chleba. Nakonec přidejte rajčata a podávejte.
Dejte si záležet na výběru chleba, italský bílý je samozřejmostí.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla síť restaurací Ambiente