SUROVINY 4 porce :
Mořský vlk vel. 400/600g 2x
Mořský ďas filet 200g
Treska obecná filet 200g
Tygří krevety s hlavou 4 ks
Scampi (garnáti) 4 ks
Víno bílé 70 ml
Slávky 200g
Šalotka 50g
Srdcovky 100g
Chilli čerstvé 5g
Olivový olej 100 ml
Česnek 10g
Cherry rajčata 250g
Plochá petržel 100g
Zeleninový vývar 300 ml
Sůl, pepř
POSTUP:
Mořského vlka zbavíme šupin a vnitřností. Nožem vykrojíme filety a dáme stranou. Tresku a mořského ďase nakrájíme na 50g kousky. Scampi a krevety rozkrojíme napůl.
Nakrájené chilli a česnek orestujeme na 50ml olivového oleje, přidáme slávky, srdcovky a kostru z ryby. Přidáme víno, zeleninový vývar a cherry rajčata.. Na mírném ohni lehce zredukujeme vývar, ochutíme solí a pepřem. Vyndáme kostru a vložíme kousky ďase, tresky a vlka.
Pánev přiklopíme a necháme na velmi mírném ohni dusit cca 3 min. Kousky ryb opatrně vyndáme. Přidáme nahrubo nasekanou petržel a zbytek olivového oleje.
Brodetto nalijeme do hlubokého talíře naskládáme kousky ryb na sebe a podáváme třeba s opečeným chlebem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Aromi