Avokádový krém s krevetami

Recept - Avokádový krém s krevetami

4 porce

Suroviny:

2 ks avokáda
1/2 limety
Dva stroužky česneku
Menší červenou feferonku
Cca 250g zakysané smetany
200g vyloupaných krevet
máslo

Na vývar:
0.5kg kuřecích křídel
Menší mrkev, petržel a kousek celeru

Postup:

Připravíme si vývar z kuřecích křídel nebo skeletů, kořenové zeleniny a dochutíme solí. Dvě oloupaná a pecek zbavená zralá avokáda, která rozmačkáme pomocí vidličky na kaši.

Přidáme šťávu z poloviny limetky, sůl, 2 stroužky utřeného česneku a posekanou červenou feferonku. Kaši rozmícháme do přecezeného kuřecího vývaru.

Na zjemnění do polévky zašleháme zakysanou smetanu podle chuti. Můžeme dohustit na požadovanou konzistenci jíškou.

Při servírování vkládáme na másle opečené krevety (půl minuty na každé straně) a zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace 7 Tacos

Přejít nahoru